infiintari firme

În momentul în care se dorește deschiderea unei afaceri, antreprenorii trebuie să își deschidă o formă de entitate juridică, prin intermediul căreia să își poată desfășura activitatea în mod legal. În România există mai multe tipuri de firme care pot fi deschise, cele mai cunoscute fiind SRL, SRL-D, SĂ, ÎI, PFA.

Drept urmare, cei care au în plan o înființare firma în Timișoara aleg de cele mai multe ori SRL-ul sau o formă de întreprindere personală – ÎI sau PFA – în funcție de tipul și dimensiunea afacerii.

De ce să se opteze pentru un SRL?

Faptul că există mai multe tipuri de entități juridice dintre care antreprenorii pot alege pentru a-și deschide o afacere în mod legal îi poate face pe unii dintre ei să se întrebe de ce ar trebui ales SRL-ul în detrimentul altui tip.

Procesul de înființare SRL este unul scurt, de aproximativ 2-3 zile în cazul unui dosar întocmit corect și complet, dar avantajele nu se opresc aici. Antreprenorii au la dispoziție o foarte mare varietate de coduri CAEN, destinate atât activității principale, dar căreia i se pot adaugă și alte activități secundare.

De asemenea, deținătorii unui SRL au posibilitatea de a aplică pentru proiecte de finanțare din fonduri europene sau naționale.

înființări firme din Timișoara

Cum se înființează un SRL?

Pentru a putea înființa un SRL este necesar să se urmeze o serie de pași, care dacă sunt respectați vor ajută la evitarea situațiilor în care dosarul să fie respins deoarece nu este complet. Acești pași sunt:

– Alegerea denumirii societății – pentru siguranță că denumirea aleasă nu este deja luată, este necesar să se verifice disponibilitatea denumirii la Registrul Comerțului;

– Redactarea actului constitutiv al societății – acesta este cel mai important document pentru înființarea unei firme, deoarece conține informații esențiale: sediul social, administratorii și asociații, capitalul social;

– Alegerea sediului social – care poate fi stabilit într-o casă sau într-un apartament de bloc, dar în cazul în care activitatea se desfășoară la sediul social din apartament sunt necesare și acorduri din partea vecinilor și asociației de proprietari;

– Alegerea codurilor CAEN, în funcție de activitățile desfășurate;

– Alegerea băncii pentru depunerea capitalului social, unde se va deschide contul firmei, dovadă depunerii fiind necesară la dosarul de înființare SRL.

Pentru a nu fi omise anumite etape și pentru că dosarul necesar pentru înființarea firmei se recomandă să se apeleze la ajutorul unei firme de consultanță pentru înființări firme din Timișoara. Astfel, întreg procesul se va desfășura conform legislației în vigoare, corect și rapid.

Înființări firme Timișoara Online, Rapid, Ieftin si Simplu

 

SOLICITĂ O OFERTĂ DE PREȚ

 


Contabilitate Timisoara

Servicii complete de contabilitate, înființări firme, consultanță gratuită. Sună pentru detalii 0762 401 560

Comments (3)

 1. Ai o idee de afacere pe care vrei s-o pui in practica? Uite ce trebuie sa stii! - I explore
  septembrie 2, 2022

  […] Citeste si: Care sunt pasii pentru a-ti infiinta un SRL in Timisoara? […]

 2. In 2022 iti poti infiinta o firma mai usor ca niciodata! - Afaceri-si-leadership-feminin.ro
  septembrie 2, 2022

  […] Citeste si: Care sunt pasii pentru a-ti infiinta un SRL in Timisoara […]

 3. Care este secretul unui contabil de succes?  » TOP 1
  septembrie 14, 2022

  […] Citeste si: Care sunt pasii pentru a-ti infiinta un SRL in Timisoara? […]

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *