contabilitate

Contabilitatea nu reprezintă numai activitatea în care se lucrează cu cifre, ci constă și în menținerea unei anumite ordini a documentelor și chiar cunoașterea legislației în vigoare, mai ales în ceea ce privește sectorul economic și cel financiar și aplicabilitatea acestora.

Prin urmare, nevoia de a accesa servicii de contabilitate este una foarte ridicată, atât în ceea ce privește persoanele juridice, cât și a persoanelor fizice. Cu ajutorul serviciilor oferite de o firmă de contabilitate din Timișoara, de exemplu, se poate menține o evidență a bunurilor și finanțelor, dar se pot completă și depune și declarații sau documente solicitate de instituțiile statului.

Drept urmare, serviciile de contabilitate sunt variate și se dovedesc a fi utile în diferite situații. Unele dintre cele mai des întâlnite situații în care este nevoie de ajutorul unui contabil Timișoara sunt următoarele:

1. Înființarea unei firme

În momentul în care urmăresc deschiderea unei afaceri, antreprenorii au nevoie de ajutorul unui contabil pentru a-și deschide o firmă. În România pot fi înființate mai multe tipuri de entități juridice, în funcție de specificul activității, de numărul de angajați sau de sursele de finanțare. Unele dintre cele mai cunoscute firme sunt: SRL, PFA, II, SRL-D, SA, IF, ONG, Asociații sau Organizații.

Indiferent de tipul de entitate juridică care se intenționează a fi deschis, consilierea unui expert contabil poate contribui la evitarea situațiilor în care dosarul să fie incomplet, iar antreprenorul să fie întors din drum.

2. Ținerea evidenței contabile a unei firme

O altă activitate desfășurată de un contabil sau o firma de contabilitate este aceea de a ține evidență contabila pentru o firma. În funcție de dimensiunile afacerii – venituri și cheltuieli, investiții și profit – această activitate poate necesită o întreagă echipa.

În schimb, dacă este vorba despre o afacere mică, cu o activitate redusă, este suficient un sigur specialist. Adesea, cei care țin astfel de evidente contabile își oferă serviciile mai multor companii, pentru a-și putea genera venituri din care să poată obține și profit.

3. Consiliere contabila

Serviciile de contabilitate nu se adresează numai persoanelor juridice, ci și persoanelor fizice, un astfel de serviciu fiind cel de consiliere. Fie că este vorba despre consilierea unui contabil pentru o tranzacție sau încheierea unui contract, pentru alegerea tipului de colaborare sau desfășurare a unei activități care generează profit ori pentru completarea unor declarații financiare, în toate aceste cazuri poate fi de ajutor un contabil.

În concluzie, birourile și firmele de contabilitate și-au dezvoltat portofoliul de servicii astfel încât să poată veni în ajutorul tuturor celor care au nevoie de un profesionist în sectorul economico-financiar.

Servicii de contabilitate în Timișoara

 

SOLICITĂ O OFERTĂ DE PREȚ

 


Contabilitate Timisoara

Servicii complete de contabilitate, înființări firme, consultanță gratuită. Sună pentru detalii 0762 401 560

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *